...
Реєструйся

Законом визначено вичерпний перелік виплат, які не враховуються під час обчислення заробітної плати


У зв’язку з надходженням роз’яснення Департаменту заробітної плати та умов праці Міністерства соціальної політики України щодо нарахування доплати за використання дезінфікуючих засобів, Управління Держпраці у Кіровоградській області повідомляє наступне.

Частиною 2 ст.3-1 Закону України «Про оплату праці» (в редакції закону України від 06.12.2016 №1774-УІІІ) визначено вичерпний перелік виплат, які не враховуються під час обчислення заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру. Це доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я, в нічний та надурочний час, за роз’їзний характер робіт, премії до святкових та ювілейних дат.

Отже, якщо працівникові встановлено доплати за роботу у важких і шкідливих та особливо важких і особливо шкідливих умовах праці, які виплачуються за результатами атестації робочих місць, доплату за використання дезінфікуючих засобів, за роботу у нічних час, підвищену оплату роботи в надурочний час, інші виплати, визначені абзацом другим ст.3-1 Закону, то вони мають виплачуватись понад розмір мінімальної заробітної плати (3200 грн.).

Виплати, які не перелічені ч.2 ст.3-1 Закону, мають ураховуватися в мінімальній заробітній платі.

Джерело: kirtu.gov.ua

Видання для кадровиків