...
Реєструйся

Заповнюємо форму статзвіту з праці № 1-ПВ


Роз’яснення Держстату від 30.06.2017 р. № 17.4-12/4 містить інформацію щодо заповнення показників форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (умови праці) (раз на два роки) «Звіт про умови праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці».

Показники форми включають дані станом на 31 грудня звітного року та ґрунтуються на даних документів первинного обліку:

  • № П-1 «Наказ (розпорядження) про прийняття на роботу»;
  • № П-2 «Особова картка працівника»;
  • № П-3 «Наказ (розпорядження) про надання відпустки»;
  • № П-4 «Наказ (розпорядження) про припинення трудового договору (контракту)»;
  • наказів щодо проведення атестації робочих місць за умовами праці, про затвердження переліку робочих місць, виробництв, робіт, професій і посад, працівники яких мають право на пільги та компенсації, зокрема на пільгове пенсійне забезпечення, карт умов праці на кожне враховане робоче місце або групу аналогічних місць, документів бухгалтерського обліку та інших документів, передбачених чинним законодавством.

Ця форма складається з двох розділів. Якщо на підприємстві у звітному році не було працівників, які працюють зі шкідливими умовами праці, форма вміщує дані тільки в рядках 10010, 10160, 10170 розділу I та в разі наявності пільг за особливий характер праці або працівників, які мають право на пенсії за віком на пільгових умовах, — у рядках 11140, 11070, 11080, 11110, 11120 розділу II відповідно. Проте рядки 10020–11140 не враховують працівників, які знаходяться у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею віку, установленого чинним законодавством.

Зокрема, показники розділу I форми базуються на результатах проведеної атестації робочих місць за умовами праці, які відображаються у картах умов праці, а розділ II містить дані про всіх штатних працівників облікового складу, які мають право на пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці за результатами атестації робочих місць за умовами праці, за особливий характер праці, а також на пенсії за віком на пільгових умовах. Але розділ II не містить інформації щодо працівників, яким установлено пільги за будь-яким попереднім місцем роботи (посадою), а також пов’язані з аварією на Чорнобильській АЕС.

Джерело: www.interbuh.com.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


За яких умов можна призупинити дію трудового договору
Головними умовами для призупинення дії трудового договору є абсолютна неможливість роботодавця надавати роботу, а працівника – виконувати її. У роз’ясненні ...