...
Реєструйся

Затверджено порядок присвоєння рангів держслужбовцям


Постановою від 20 квітня 2016 року № 306 Кабмін затвердив Порядок присвоєння рангів державних службовців.

Встановлено, що:

– надбавка за ранг встановлюється з дня його присвоєння;

– держслужбовцю, який працює неповний робочий день (тиждень), надбавка за ранг виплачується пропорційно відпрацьованому часу;

– особі, яка призначена на держслужбу з випробуванням і має ранг з попереднього місця роботи, надбавка за ранг у період випробування виплачується відповідно до такого рангу;

– особі, призначеній на держслужбу з випробуванням і якому було присвоєно ранг відповідно до Закону від 16 грудня 1993 р. № 3723-XII «Про державну службу», надбавка за ранг у період випробування виплачується згідно найнижчого рангу в межах категорії посад, до якої належить посада держслужби.

Особі, яка має військове звання, дипломатичний ранг чи інше спеціальне звання і призначається на посаду держслужбовця, присвоюється ранг відповідно до співвідношення між рангами державних службовців і військовими званнями, дипломатичними рангами та іншими спеціальними званнями (далі – співвідношення), яке також затверджено постановою Кабміну від 20 квітня 2016 р. № 306.

У разі призначення посадової особи органу місцевого самоврядування на посаду держслужбовця, на якій може бути присвоєно нижчий ранг, особі присвоюється такий ранг держслужбовця, який воно мала відповідно до Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Співвідношення між рангами державних службовців і рангами посадових осіб місцевого самоврядування визначається з урахуванням категорії посад держслужби і посад в органах місцевого самоврядування.

Підставою для прийняття суб’єктом призначення рішення про присвоєння чергового рангу держслужбовцям, є уявлення, підготовлене службою управління персонал ом держоргану, в якому працює державний службовець. Залежно від категорії посади дане подання погоджується керівником органу або подається таким керівником суб’єкту призначення. Разом з поданням надсилаються біографічна довідка та копія 1-ї сторінки і сторінок трудової книжки із записами про призначення на посаду та присвоєння попереднього рангу.

Держслужбовцю, який призначається на посаду більш високої категорії та має ранг в рамках такої категорії, може бути залишено попередній черговий ранг у межах відповідної категорії посад. А держслужбовцю, який був звільнений з держслужби і повернувся на державну службу, черговий ранг присвоюється через 3 роки з дня призначення на держслужбу.

Порядок присвоєння рангів державних службовців набуває чинності 1 травня 2016 р. разом з новим Законом про держслужбу.

_____________________

Читайте також:

Визначено порядок проведення конкурсу на зайняття посад держслужби
Держслужбовцям доплачуватимуть за інтенсивність праці та виконання особливо важливої роботи
Визначено умови надання держслужбовцям додаткових відпусток
Уряд затвердив Порядки, що стосуються відкликання держслужбовців з відпустки
Ми переходимо на європейську модель оплати праці держслужбовців — міністр соцполітики
Затверджено Типові правила внутрішнього службового розпорядку в держоргані
Затверджено Порядок стажування державних службовців