...
Реєструйся

Зміна № 7 до «Класифікатора професій»


Зміною № 7 Міністерство економічного розвитку України повернуто 10 професійних назв робіт до Національноо класифікатора України ДК 003:10 «Класифікатор професій» (далі — КП), які було скасовано відповідно до рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України (далі — МОЗ). Нагадаємо, що наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України «Про затвердження Зміни № 6 до національного класифікатора України ДК 003:2010» від 26 жовтня 2017 року № 1542затверджено Зміну № 6 до КП. Серед змін і доповнень було скасовано такі професійні назви робіт: «Інструктор з трудової адаптації», «Інструктор з трудової терапії», «Фельдшер з медицини невідкладних станів», «Фахівець з фізичної реабілітації», «Лікар-терапевт дільничний», «Лікар-терапевт підлітковий», «Лікар-терапевт цехової лікарської дільниці», «Сестра медична з лікувальної фізкультури», «Сестра медична з масажу». Також змінено назву професії «Лікар-терапевт» на «Лікар внутрішньої медицини».

Таким чином, зазначені вище професійні назви робіт були відсутні в КП до набуття чинності Зміни № 7.

Цього разу МОЗ звернувся до розробників КП, Міністерства соціальної політики України з рекомендацією повернути всі зазначені професійні назви робіт до КП.

Про те, які назви професійних робіт було внесено до КП Зміною № 7, читайте у журналі «Довідник кадровика. КАДРОВИК.UA» № 1, 2018.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика. КАДРОВИК.UA»

Видання для кадровиків Журнали реєстрації