...
Реєструйся

Змінено систему Державної служби зайнятості


Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності державної служби зайнятості».

Законодавчим актом, у зв’язку з ліквідацією центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, повернуто існуючу до 1 січня 2013 року систему управління у сфері зайнятості.

Згідно із законом, Державною службою зайнятості є централізована система державних установ, яка функціонує у сфері управління центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері трудових відносин, соціального захисту населення, та провадить діяльність у сфері сприяння зайнятості та соціального захисту населення від безробіття. Положення про державну службу зайнятості затверджує центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сферах трудових відносин, соціального захисту населення.

Встановлено, що діяльність державної служби зайнятості із сприяння зайнятості та соціального захисту населення від безробіття спрямовується та координується Міністром — керівником центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері трудових відносин, соціального захисту населення.

На державну службу зайнятості згідно із Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» покладаються функції виконавчої дирекції Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та її робочих органів.

Відповідні зміни внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів «Про зайнятість населення», «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття».

Законопроект зареєстровано за № 4808.