...
Реєструйся

АНОНС. СВІЖИЙ НОМЕР ГАЗЕТИ «КАДРИ і ЗАРПЛАТА» № 19, 2021


Газета «КАДРИ і ЗАРПАТА» — видання, яке виходить в двох форматах. В форматі електронної газети видання виходить двічі на місяць.

Читайте у № 19, жовтень 2021 року:

Коди КП та ЗКППТР: обираємо правильно

Як правильно визначити коди КП та ЗКППТР для посад начальника фінансово-економічного відділу, юридично-кадрового відділу, адміністративно-господарського відділу, завідувачів відділів, наукового співробітника, провідного методиста комунального закладу сфери культури і мистецтва?

ПРОБЛЕМНІ СИТУАЦІЇ

Компенсація за невикористану додаткову відпустку на дітей: як сплачувати?

Звільняється жінка, яка має 2 дітей до 14 років. Скільки днів треба оплатити для виплати компенсації за невикористану відпустку на дітей (додаткова відпустка): 10 чи 20 календарних днів?

Щодо питань запровадження та виплати премій на підприємстві

Згідно зі змінами, які було внесено до Порядку № 100, у розрахунок середньої заробітної плати не враховуються грошові винагороди за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов’язків. Багатьом працівникам підприємства щомісяця провадяться такі виплати, проте у зв’язку зі змінами ці працівники втрачають у заробітній платі. Що можна зробити, аби зарадити цій ситуації?

До Дня вчителя педагогічним працівникам дошкільного закладу освіти виплачуються премії. Один з педагогів працює у цьому закладі освіти за зовнішнім сумісництвом. Його основне місце роботи — у відділі освіти територіальної громади. Чи має він право на таку премію?

КОНСУЛЬТАЦІЯ ФАХІВЦЯ

Машиніст екскаватора-навантажувача та корувальник: добираємо професійні назви робіт

Застосування Класифікатора професій на практиці майже завжди породжує у працівників кадрових служб багато запитань. Особливо, коли йдеться про не надто поширені професії чи посади. Яку професійну назву роботи обрати для машиніста екскаватора-навантажувача відповідно до Класифікатора професій та чи є така професія — корувальник?

ПІДКАЗКА

Простій на підприємстві: як оформити та як табелювати працівників?

Простій — це зупинення роботи, спричинене відсутністю організаційних або технічних умов, необхідних для виконання роботи, невідворотною силою або іншими обставинами (ст. 34 Кодексу законів про працю України). Простій на підприємстві, в установі, організації (підприємство) може статися з вини роботодавця, працівника, або з інших причин, головне його правильно оформити та оплатити.