...
Реєструйся

Держпраці розповіла, коли можна зменшувати зарплату


Про нові або зміну діючих умов оплати праці в бік погіршення власник або уповноважений ним орган повинен повідомити працівника не пізніше ніж за 2 місяці

Держінспекція з питань праці в листі № 1276/24/21/01/2216-15 роз’яснила нюанси зміни умов оплати праці в бік погіршення.

Порядок проведення індексації грошових доходів населення затверджено постановою Кабінету Міністрів від 17 липня 2003 року № 1078, згідно з яким індексація грошових доходів населення проводиться в разі, коли величина індексу споживчих цін перевищила поріг індексації, який установлюється в розмірі 101%. У випадку, коли особа працює неповний робочий час, сума індексації визначається з розрахунку повного робочого часу, а виплачується пропорційно відпрацьованому часу. У разі зростання грошових доходів населення без перегляду їх мінімальних розмірів місяць, в якому відбулося підвищення, вважається базовим при обчисленні індексу споживчих цін для індексації грошових доходів населення.

Згідно ст. 103 Кодексу законів про працю про нові або зміну діючих умов оплати праці в бік погіршення власник або уповноважений ним орган повинен повідомити працівника не пізніше ніж за 2 місяці до їх запровадження або зміни. Статтею 97 КЗпП встановлено, що власник або уповноважений ним орган чи фізособа не має права в односторонньому порядку приймати рішення з питань оплати праці, що погіршує умови, встановлені законодавством, угодами, колективними договорами. Таке погіршення можливе виключно за погодженням з первинною профспілковою організацією чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом. Згідно ст. 32 КЗпП системи і розміри оплати праці є істотними умовами праці. У випадку, якщо працівник не згоден на продовження роботи в нових умовах, то трудовий договір припиняється за п. 6 ст. 36 КЗпП.

Отже, у разі дотримання вимог статей 32, 97 і 103 КЗпП власник або уповноважений ним орган має право змінювати умови оплати праці в бік погіршення. Відповідальність за порушення вимог зазначених статей передбачена ч. 1 ст. 41 Кодексу про адміністративні правопорушення.