...
Реєструйся

ДСНС подала до суду позови до 405 пожежонебезпечних закладів


У результаті перевірки співробітниками Державної служби безпеки стану об’єктів масового перебування людей рятувальники подали до суду позови на призупинення діяльності 405 таких закладів. Про це заявив голова ДСНС Микола Чечоткін на засіданні уряду, повідомляє Укрінформ.

“За порушення до суду подано позови на закриття 405 об’єктів, із них ТРЦ – 155, що складає 7 % від перевірених об’єктів, лікарень – 30, тобто 6 % від перевірених об’єктів, дошкільних та шкільних закладів – 202 (2%)”, – сказав він.

Загалом, за його словами, перевірку об’єктів масового перебування людей, а це торговельно-розважальні центри, шкільні й дошкільні дитячі закладі, лікарні зі стаціонарним лікуванням, уже пройшли 13 тисяч 360 об’єктів, що складає 41% від запланованої кількості, а завершити перевірки планується на кінець червня.

Він зауважив, що у цілому перевірками виявлено понад 167 тисяч порушень, із яких майже 63 тисячі, а це 37 %, які не усувалися протягом тривалого часу.

Чечоткін підкреслив, що найгірший стан із виконанням приписів склався на об’єктах, розташованих у Чернівецькій області, де не виконано 59% раніше запропонованих заходів, у Волинській – 57%, Дніпропетровській – 55% та Одеській – 54%.

Крім того, голова ДСНС зазначив, що усього на керівників об’єктів накладено 12 тисяч 837 адміністративних стягнень.

Водночас він поінформував, що актами співробітників служби зафіксовано 36 фактів недопуску співробітників ДСНС до перевірок, а найбільше таких випадків – у Херсонській і Миколаївській областях.

Нагадаємо, що раніше Прем’єр-міністр доручив Державній службі з надзвичайних ситуацій, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ та іншим органам провести масштабну перевірку громадських закладів, шкіл, торгових центрів на предмет дотримання норм пожежної безпеки.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Сектор психосоціальної підтримки інформує, як керівнику підтримати працівників
Як керівник ти маєш багато можливостей, щоб підтримувати ментальне здоров’я своїх працівників.   П’ять основних порад керівникові Розкажи персоналу про ...
Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...