...
Реєструйся

Науковці назвали найнебезпечніші професії для життя людини


Нещодавно науковці з кількох країн заявили, що з’ясували ще одну важливу причину скорочення тривалості життя людини в сучасному світі. Виявилося, що є певні професії, які можуть згубно впливати на здоров’я і тривалість життя в цілому.

Учені протягом 17 років спостерігали за більш ніж 140 000 учасників. Експерти дійшли висновку, що саме стрес на роботі здатний збільшити ризик захворювання на інсульт як у чоловіків, так і у жінок на 22 і 33 відсотки відповідно.

Дивно, але найбезпечнішими і з найменшим рівнем робочого стресу були названі професії двірника і шахтара. У категорію небезпечних професій записали інженерів, офісних клерків, учителів, обслуговуючий персонал і копірайтерів.

За словами вчених, високий рівень стресу не тільки чинить негативний вплив на здоров’я працюючої людини, а й схиляє її до неправильного способу життя. Серед поширених поганих звичок — гіподинамія, часте куріння, незбалансоване харчування і навіть переїдання. Один з дослідників, доктор кардіологічного відділення Гуанчжоуського університету медицини зазначив, що сучасному працівнику необхідно не лише розуміти свою проблему, а й робити все можливе для її вирішення.

Що відомо про робочий стрес? Це явище можна охарактеризувати депресивним станом людини, його захисною реакцією на зовнішній негативний вплив. Перевантаження на роботі може призвести до ще гірших наслідків – смерті. Організм такого працівника в якийсь момент перестає відпочивати і заповнюватися силою, моральне виснаження від приниження, критики здатне завести в безвихідь навіть набільш кваліфікованого співробітника компанії.

Важливо відзначити, що не завжди роботодавець винен у створенні стресової ситуації. Найчастіше співробітники самі заганяють себе в глухий кут: неправильно розподіляють робочі обов’язки протягом дня, не знаходять спільної мови з колегами і начальством. Крім негативних факторів, пов’язаних з роботою, сюди ж додаються особисті життєві проблеми за межами робочого місця. У такому випадку може знадобитися допомога наставника або більш досвідченого колеги, а іноді й участь сім’ї або психолога.

За матеріалами ubr.ua