...
Реєструйся

Офіс Омбудсмена співпрацюватиме з ООН у напрямку недискримінації в Україні


Офіс Омбудсмена співпрацюватиме з ООН Жінки в Україні у напрямку недискримінації та досягнення ґендерної рівності в Україні. Про це зазначила Уповноважений Людмила Денісова під час зустрічі з головою офісу ООН Жінки в Україні Анастасією Дівінською.

За словами Людмили Денісової, один з пріоритетних напрямків роботи Омбудсмена – забезпечення принципу недискримінації людини, в тому числі і за ознакою статі. На її думку, жінки в Україні стикаються з множинними формами дискримінації. Коріння цих проблем полягає у патріархальних відносинах і стереотипах, а також в недостатній обізнаності жінок щодо своїх прав. Тому в завданнях як Омбудсмена, так і громадянського суспільства, має бути проведення просвітницької роботи серед населення.   

Людмила Денісова наголосила, що захист прав жінок лежить і через забезпечення доступності до інституції Омбудсмена. У цьому аспекті планується відкриття регіональних представництв Уповноваженого в кожній області та створення call-центру, за допомогою якого громадяни зможуть отримувати ефективну допомогу Уповноваженого.

«Необхідно створити call-центр, який буде не направляти всіх писати скарги в офіс Уповноваженого у Києві, а буде надавати необхідну інформацію, консультації, роз’яснення, з’єднувати з повноваженими органами», – сказала Уповноважений.

В свою чергу, Анастасія Дівінська розповіла, що структура ООН Жінки в Україні працює над досягненням ґендерної рівності в Україні. Вони надають консультації органам державної влади, займаються просвітницькою роботою, проводять тренінгів для жінок-активісток, надають підтримку жінкам, які постраждали від різних форм дискримінації.

У підсумку зустрічі Людмила Денісова та Анастасія Дівінська домовились про співпрацю в рамках проекту «CEDAW в дії!» – поліпшення прав жінок в Україні шляхом впровадження Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок.

В подальших планах – розробка для Секретаріату Уповноваженого методології моніторингу ситуацій щодо дотримання прав жінок, створення інформаційної брошури та спільні моніторингові візити до обласних центрів соціально-психологічної допомоги особам, які потерпіли від домашнього насильства за ознакою статі.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Період, за який наявна заборгованість з єдиного внеску, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу
Сплата єдиного внеску — це не лише обов’язок платників перед державою, а й захищені соціальні гарантії для кожного. Тож, ненадходження ...