...
Реєструйся

Особові картки державних службовців, які вже були сформовані згідно із законодавством, що діяло раніше, не потрібно переоформлювати


Статтею 37 Закону України “Про державну службу” передбачено, що стосовно кожного державного службовця ведеться особова справа, складовою якої є особова картка встановленого зразка.

Ведення особової справи державного службовця розпочинається одночасно з його вступом на державну службу.

Форма Особової картки державного службовця та Інструкція щодо її заповнення затверджені наказом Національного агентства України з питань державної служби від 5 серпня 2016 року N 156 <…>. Зазначена Інструкція застосовується під час заповнення особової картки державного службовця як особами, які бажають взяти участь у конкурсі на зайняття вакантних посад державної служби, так і державними службовцями, які переводяться з одного державного органу до іншого.

Наказом Національного агентства України з питань державної служби від 20 грудня 2016 року N 278 <…> були внесені зміни до форми Особової картки державного службовця та Інструкції щодо її заповнення.

Статтею 58 Конституції України встановлено, що закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність особи.

У Рішенні Конституційного Суду України від 9 лютого 1999 року у справі N 1-7/99 (справа про зворотну дію в часі законів та інших нормативно-правових актів) визначено, що дію нормативно-правового акта в часі треба розуміти так, що вона починається з моменту набрання цим актом чинності і припиняється з втратою ним чинності, тобто до події, факту застосовується той закон або інший нормативно-правовий акт, під час дії якого вони настали або мали місце.

З огляду на викладене, до правовідносин, які виникли до видання наказу Національного агентства України з питань державної служби від 20 грудня 2016 року N 278 <…>, застосовується нормативно-правовий акт, під час дії якого вони настали або мали місце.

Отже, особові картки державних службовців, які вже були сформовані у відповідному державному органі згідно із законодавством, що діяло раніше, не потрібно переоформлювати відповідно до чинного на даний час законодавства.

Джерело: buhgalter.com.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Бронювання працівників: роз’яснення юриста
Попри те що захист держави — це конституційний обов’язок громадян України, законодавець передбачив для певної категорії громадян можливість не виконувати ...