...
Реєструйся

Профспілки, аграрії і підприємці почали готувати загальний страйк в Україні


У четвер, 14 листопада 2019 року, профспілки і низка інших організацій оголосили про початок підготовки до загальноукраїнського страйку.

Його вирішили провести у зв’язку з дискримінацією прав людини і задекларованим владою тотальним знеціненням трудових відносин, одержавлення системи соціального страхування, знищенням спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, тотальної фіскалізації і тиском на фізосіб-підприємців (ФОП), а також відкриттям ринку землі без рішення всеукраїнського референдуму.

Вперше в історії України комітет по страйку створений на загальнонаціональному рівні. До страйку приєдналися профспілки, фізичні особи — підприємці, малий і середній бізнес, сільгоспвиробники і фермери. Загалом ці рухи охоплюють близько 20 мільйонів українців.

Про створення Загальнонаціонального страйкового комітету «ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО!» заявили Федерація профспілок України, ВГО «Союз захисту підприємництва», Громадський союз «Аграрний союз України і Асоціація фермерів і приватних землевласників України.

Профспілка закликала працівників засобів масової інформації до загального страйку.

Комітет Національного медіа-профспілки України (НМПУ) рішуче відкидає будь-які спроби встановити кримінальну або, будь-яким чином, посилити відповідальність за «наклеп» або «недостовірну інформацію» (а тепер — і за «нестандартні новини»), яка в умовах недосконалої судової системи в Україні і впливу держави може стати репресивним засобом для придушення свободи слова, позбавлення права на критику деяких представників влади.

  • • У яких випадках застосовується страйк?
  • • Чи можна заборонити проведення страйку?
  • • Яка відповідальність за порушення порядку організації й проведення страйку?

Відповіді на ці та інші запитання читайте у статті «Страйк: організація, документи, дії роботодавця» у журналі «КАДРОВИК.UA» (№ 12, 2019).