...
Реєструйся

Щодо порядку отримання дублікату листка непрацездатності


Відповідно до Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства праці та соціальної політики України, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 3 листопада 2004 року № 532/274/136-ос/1406, у разі втрати листка непрацездатності (далі – ЛН) лікуючим лікарем оформлюється дублікат ЛН при наявності довідки з місця роботи про те, що виплата за цим листком непрацездатності не здійснювалася. У верхньому правому кутку листка непрацездатності зазначається “дублікат”, у графі “Звільнення від роботи” одним рядком записується весь період непрацездатності, що підтверджується підписом і печаткою лікуючого лікаря та голови лікарсько-консультативної комісії. У медичній карті амбулаторного чи стаціонарного хворого робиться відповідний запис із зазначенням номера дубліката ЛН. 

Підкреслюється слово “первинний” або “продовження” із зазначенням номера та серії попереднього ЛН у разі його продовження. Чітко вказуються назва і місцезнаходження закладу охорони здоров’я (повністю), що підтверджуються штампом та печаткою закладу охорони здоров’я “Для листків непрацездатності”; дата видачі ЛН (цифрою вказується число, після чого літерами – назва місяця, цифрою вказується рік), прізвище, ім’я, по батькові непрацездатного (повністю), число повних років (цифрами), стать (підкреслюється), місце роботи (назва і місцезнаходження підприємства, установи, організації) повністю. 

Мають бути вказані причина непрацездатності, режим, який призначається хворому, особам, у яких тимчасова непрацездатність настала поза постійним місцем проживання і роботи. ЛН видається за підписом головного лікаря, що засвідчується круглою печаткою закладу охорони здоров’я.

У графі “Стати до роботи” вказують, коли приступити до роботи, посаду, прізвище лікаря, що засвідчується його підписом та печаткою закладу охорони здоров’я “Для листків непрацездатності”. У разі продовження тимчасової непрацездатності підкреслюється “Продовжує хворіти” та зазначається номер нового ЛН. 

У разі помилок у тексті здійснюється виправлення тексту, що підтверджується записом “Виправленому вірити”, підписом лікуючого лікаря та печаткою закладу охорони здоров’я “Для листків непрацездатності”. На бланку ЛН дозволяється не більше двох виправлень.

Джерело: Виконавча дирекція Київського міського відділення ФСС з ТВП

Видання для кадровиків