...
Реєструйся

Набрав чинності Закон про «чорнобильські» пільги для ліквідаторів ядерних аварій та учасників випробувань


Вступили в силу зміни до Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»

22 травня набув чинності Закон № 1339-VIII щодо усунення дискримінаційного ставлення до громадян, які брали участь в ліквідації наслідків інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях та військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї.

У Закон «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» внесені зміни в частині поширення норм статей 1, 9, 14, 48 на громадян, які брали участь в ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї.

Зміни, внесені до статей 20, 21, 22, надають право дружинам (чоловікам) померлих громадян, смерть яких пов’язана з участю в ліквідації ядерних аварій і т.д., на отримання пільг і компенсацій відповідно до норм Закону.

За словами ініціатора змін Максима Бурбака, Закон стосується 4186 осіб. Додаткове навантаження на бюджет прогнозовано становить близько 7 млн грн на рік.

Джерело: ЮРЛІГА