...
Реєструйся

Подайте до 1 листопада документи, аби розраховувати на компенсацію з бюджету оплати додаткової відпустки чорнобильцям


Відшкодування установам, підприємствам й організаціям днів  оплати наданої додаткової відпустки особам, віднесеним до категорій 1 та 2 постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи, здійснюється через управління праці та соціального захисту населення  з Державного бюджету по КПКВ 2501200 «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Механізм використання, обліку, звітності й контролю за використанням коштів державного бюджету для виконання програм, пов’язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, головним розпорядником яких є Мінсоцполітики, визначено Порядком використання коштів державного бюджету для виконання програм, пов’язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженим постановою КМУ від 20.09.2005 р. № 936 (далі — Порядок № 936).

Отже, щоб гарантовано отримати компенсацію, роботодавцям необхідно звернути увагу на такі моменти:

1) підприємство має бути зареєстроване в органах соцзахисту. Для цього такі підприємства щороку не пізніше ніж за 2 місяці до початку бюджетного року подаютьпаспорт даних і списки громадян із зазначенням прізвища, імені та по батькові, категорії, серії та номерів посвідчення, місця реєстрації, ідентифікаційного номера.

У випадку зміни відомостей про підприємство та списків громадян необхідно повідомити про це відповідних розпорядників коштів протягом 20-ти днів місяця, наступного після таких змін;

2) щороку разом із даними про підприємство та списком громадян підприємство має також надавати графік відпусток громадян (мається на увазі чорнобильців) і розрахунок витрат на оплату додаткової відпустки (строком 14 робочих днів) на наступний бюджетний рік;

3) для того щоб отримати кошти на виплату компенсації, підприємству до 25 числа місяця, за який здійснюють таке нарахування, потрібно подати до органів соцзахисту розрахунок витрат для виплати компенсацій та допомог і реєстр одержувачів компенсаційних виплат і допомог громадянам, у якому вказують прізвище, ім’я та по батькові постраждалого, категорію, номер посвідчення, ідентифікаційний номер, відомості про отримані виплати, суму компенсації та вид допомоги.

Наказом Мінсоцполітики України «Про затвердження типових форм документів» від 13.04.2016 р. № 391 затверджено типові форми документів.

Тому, зважаючи на вимоги Порядку № 936, Кузнецовська міська рада на своєму веб-сайтінагадує: підприємства з метою отримання у 2017 році компенсації в межах бюджетної програми КПКВК 2501200 «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» повинні надати управлінню праці та соціального захисту населення повний пакет зазначених вище документів до 1 листопада 2016 року.

Джерело: www.interbuh.com.ua

Видання для кадровиків