...
Реєструйся

Понад 1 мільйон соціально незахищених осіб в україні заговорить англійською


30 серпня 2016 року відбулась непересічна подія – була презентована спільна ініціатива Державної служби зайнятості України та соціального проекту вивчення англійської мови «LingvaSkills», яка розроблена командою «Академії Навичок» (SkillsAcademy), щодо безкоштовної можливості вивчення англійської мови шукачам роботи, учасниками АТО та членами їх сімей та внутрішньо переміщеними особами з метою їх скорішої адаптації, підвищення конкурентоздатності на ринку праці та збільшення можливості отримати гідну роботу або відкрити власну справу.

За словами заступника Голови Державної служби зайнятості України Сергія Кравченка:«Державна служба зайнятості України приділяє багато уваги підвищенню знань та навичок, як представників тих соціально незахищених категорій, якими ми опікуємося, так і своїх співробітників. Вивчення англійської мови – це ще один важливий крок в цьому напрямку. Наразі навчання на сайті соціального проекту «Lingva.Skills» вже проходять більше 1 600 наших співробітників, як з центрального апарату, так і з регіональних представництв ДСЗУ. Переконаний, що така співпраця органів державної влади та громадськості – це приклад ефективного вирішення важливих державних питань без залучення бюджетних коштів».

У свою чергу заступник Голови Асоціації інноваційної та цифрової освіти Віталій Гдичинський зазначив: «Тестове навчання було розпочато у Міністерстві юстиції України у червні поточного року. Згодом почали приєднуватись інші державні органи влади. Наразі у Проекті навчаються чотирнадцять центральних органів влади. А також їх регіональні представництва. Наша подяка керівництву Державної служби зайнятості України за ініціативу навчати не тільки чиновників, але і представників соціально незахищених верств населення. Переконаний, що завдяки реалізації цього інноваційного проекту більше мільйона українців зможуть вільно спілкуватись англійською, розширити свій кругозір, працювати з оригіналами іноземних документів, що дозволить отримати можливість кар’єрного росту та покращити ефективність у своїй роботі».

А заступник Всеукраїнської громадської організації «Українська студентська спілка» Марія Богуслав – висловила побажання щодо приєднання до цієї програми вітчизняних вчителів та лікарів: «Ми разом повинні виховати нову генерацію англомовних громадян України. У найближчому майбутньому англійська мова має стати одним з найважливіших критеріїв не тільки на державній службі, але і у інших сферах, зокрема у освітянській та сфері охорони здоров’я. До речі, завдяки залученню до навчання понад мільйона користувачів, соціальний проект «Lingva.Skills», який розробила команда «АкадеміїНавичків» (SkillsAcademy) наразі стає наймасовішім освітнім проектом в Україні, значно випереджаючи інші освітні проекти, в тому числі проекти з масового он-лайн навчання».

Джерело: www.dcz.gov.ua