...
Реєструйся

Працівник зможе відсудити стягнуту з нього шкоду


У Верховні Раді України зареєстровано законопроект «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо порядку відшкодування шкоди, заподіяної працівником)» від 30.06.2017 № 6662.

Законопроектом пропонується доповнити статтю 130 Кодексу законів про працю України (КЗпП) положеннями про те, що за згодою сторін допускається відшкодування шкоди з розстроченням платежу. В такому випадку працівник надає роботодавцю письмове зобов’язання про відшкодування шкоди із зазначенням конкретних строків здійснення платежів. У випадку звільнення працівника, який дав письмове зобов’язання про добровільне відшкодування шкоди, але відмовився відшкодувати дану шкоду, непогашена заборгованість стягується в судовому порядку.

Крім того, пропонується доповнити приписи статті 136 КЗпП положеннями, що власник або уповноважений ним орган перед виданням розпорядження про покриття шкоди, заподіяної працівником шляхом відрахування із заробітної плати працівника, зобов’язаний витребувати від працівника письмове пояснення. У випадку невиконання такого обов’язку, працівник матиме право витребовувати незаконно стягнені суми в судовому порядку.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика»

Видання для кадровиків Журнали реєстрації