...
Реєструйся

Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 28 липня 2011 року N 1905/5


МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ

НАКАЗ

24.12.2012

м. Київ

N 1919/5



Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
26 грудня 2012 р. за N 2179/22491

Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 28 липня 2011 року N 1905/5

Відповідно до Закону України від 06 вересня 2012 року N 5208-VI “Про внесення змін до Закону України “Про нотаріат” щодо державного регулювання нотаріальної діяльності”
НАКАЗУЮ:
1. Внести до наказу Міністерства юстиції України від 28 липня 2011 року N 1905/5 “Про затвердження Порядку допуску до складання кваліфікаційного іспиту осіб, які пройшли стажування в державній нотаріальній конторі або в приватного нотаріуса, та проведення кваліфікаційного іспиту Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28 липня 2011 року за N 926/19664 (зі змінами), такі зміни:
1.1. Заголовок викласти в такій редакції:
“Про затвердження Порядку допуску осіб до складання кваліфікаційного іспиту та проведення кваліфікаційного іспиту Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату”.
1.2. Пункт 1 викласти в такій редакції:
“1. Затвердити Порядок допуску осіб до складання кваліфікаційного іспиту та проведення кваліфікаційного іспиту Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату, що додається.”.
2. Внести до Порядку допуску до складання кваліфікаційного іспиту осіб, які пройшли стажування в державній нотаріальній конторі або в приватного нотаріуса, та проведення кваліфікаційного іспиту Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 28 липня 2011 року N 1905/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28 липня 2011 року за N 926/19664 (зі змінами), такі зміни:
2.1. Заголовок Порядку викласти в такій редакції:
“Порядок допуску осіб до складання кваліфікаційного іспиту та проведення кваліфікаційного іспиту Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату”.
2.2. Пункт 1 викласти в такій редакції:
“1. Цей Порядок розроблений відповідно до статті 10 Закону України “Про нотаріат” і визначає процес складання особами кваліфікаційного іспиту у Вищій кваліфікаційній комісії нотаріату та проведення кваліфікаційного іспиту Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату”.
2.3. В абзаці другому пункту 2 слова “особами, які пройшли стажування в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса” виключити.
2.4. У пункті 6:
в абзаці першому слова “Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, головних управлінь юстиції в областях, містах Києві та Севастополі” замінити словами “головних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі”;
абзац сьомий викласти в такій редакції:
“Особа, яка пройшла стажування в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса, додає до заяви документи, передбачені цим пунктом, а також висновок та копію висновку про проходження стажування в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса.”.
2.5. У пункті 12:
абзац четвертий викласти в такій редакції:
“мають стаж роботи у сфері права не менш як шість років, з них помічником нотаріуса або консультантом державної нотаріальної контори – не менш як три роки, або у передбаченому Законом України “Про нотаріат” випадку успішно пройшли стажування протягом одного року в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса”;
абзаци шостий, восьмий виключити.
У зв’язку з цим абзаци сьомий, дев’ятий вважати відповідно абзацами шостим, сьомим.
2.6. У пункті 29:
в абзаці першому слова “його повторного” замінити словами “наступного його”;
абзац другий виключити.
У зв’язку з цим абзац третій вважати абзацом другим;
в абзаці другому слово “повторного” замінити словом “наступного”.
2.7. В абзаці другому пункту 35:
після слова “аркуші” доповнити абзац словами “, а також екзаменаційні відомості”;
слова “видачу (або відмову у видачі)” замінити словами “відмову у видачі”.
3. Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу (Чижмарь К. І.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію відповідно до Указу Президента України від 03 жовтня 1992 року N 493 “Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади”.
4. Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу (Чижмарь К. І.), начальникам головних управлінь юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві та Севастополі забезпечити належне виконання цього наказу.
5. Цей наказ набирає чинності з 01 січня 2013 року, але не раніше набрання чинності Законом України від 06 вересня 2012 року N 5208-VI “Про внесення змін до Закону України “Про нотаріат” щодо державного регулювання нотаріальної діяльності”.
6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Ворону Д. М.

Міністр

О. Лавринович


____________

 

Матеріали до теми


Зміни у фінансуванні здобуття вищої освіти: ВРУ ухвалила законопроєкт у першому читанні
Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо фінансування здобуття вищої ...
Вже з наступного місяця військових строкової служби звільнятимуть у запас
Президент Володимир Зеленський підписав Указ від 07 березня 2024 року № 149/2024 про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби. ...