...
Реєструйся

1 вересня набуде чинності Угода про асоціацію з Європейським Союзом


Президент України Петро Порошенко в ході робочої поїздки на Львівщину нагадав, що Угода про асоціацію з Європейським Союзом набуде чинності 1 вересня. «Саме цього року — 1 вересня — у нас буде свято не тільки тому, що діти підуть до школи. 1 вересня вступає в силу ключовий політичний документ для нашої держави — Угода про асоціацію з Євросоюзом», — заявив глава держави.

Крім того, він наголосив, що підписання Угоди про асоціацію та прийняття безвізового режиму — не просто визнання українських реформ, це остаточне «прощання з радянською російською імперією».

Нагадаємо, офіційний журнал Європейського Союзу опублікував повідомлення про набуття чинності Угоди про асоціацію Україна-ЄС з 1 вересня 2017 року. Як відомо, 11 липня Рада Євросоюзу остаточно затвердила Угоду про асоціацію Україна-ЄС. Підписана в 2014 році угода була заблокована Нідерландами, які зажадали, щоб асоціація з Україною не була етапом на шляху до членства в ЄС зараз або в майбутньому; не включала гарантій колективної безпеки; не вела до будь-яких форм обов’язкового військового співробітництва і не дозволяла українцям працювати в ЄС. У грудні 2016 року уряд Нідерландів таки схвалив законопроект, необхідний для ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, з ним погодилися і в Брюсселі. Після цього Угода про асоціацію Україна-ЄС пройшла всі шляхи ратифікації.

Джерело: Укрінформ

Видання для кадровиків Журнали реєстрації