...
Реєструйся

6,5 тисяч гривень підтримки від держави без жодних умов — для тих, хто втратив роботу


Попри повномасштабну агресію Росії, Уряд, Міністерство соціальної політики та Пенсійний фонд нарахували українцям всі пенсії, проіндексовані на 14%. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у відеозверненні 3 березня.

«Нараховано пенсії майже 13 мільйонам людей, і кошти вже перераховано в банки. Виплати вже розпочалися згідно з графіком, а окремим категоріям виплати здійснено навіть раніше», — зауважив очільник Уряду.

Також, на виконання доручення Президента Володимира Зеленського, Уряд підготував програму допомоги для всіх українців, які втратили можливість працювати. За словами Прем’єр-міністра, кожен найманий працівник, кожен ФОП, кожен громадянин України, у якого війна, бойові дії забрали роботу, або забрали можливість займатись малим чи середнім бізнесом, отримає 6,5 тисяч гривень без жодних умов протягом березня. Найближчим часом Кабінет Міністрів повідомить, як ці кошти будуть отримувати українці.

Денис Шмигаль також повідомив, що за рішенням Уряду «Укрзалізниця» почала здійснювати закупівлю їжі, пального, ліків, електроенергії, інших важливих товарів і послуг для людей. Підприємство триматиме тісний контакт із військово-цивільними адміністраціями, аби оперативно закривати нагальні потреби людей і держави.

«Незважаючи на повномасштабну агресію з боку Росії, всі системи, що забезпечують життєдіяльність держави, працюють стабільно. Уряд також працює стабільно», — наголосив Прем’єр-міністр.

Джерело: Урядовий портал

Матеріали до теми


Бронювання працівників: роз’яснення юриста
Попри те що захист держави — це конституційний обов’язок громадян України, законодавець передбачив для певної категорії громадян можливість не виконувати ...
Про строки виплати одноразової допомоги в разі настання нещасного випадку на виробництві
Одноразова допомога потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві виплачується в місячний строк з дня визначення медико-соціальною експертною комісією (МСЕК) стійкої ...