...
Реєструйся

7 грудня у восьми областях та Києві скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки


З 00 год. 00 хв. 7 грудня на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та Києві скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 6 грудня.

За словами заступника Міністра охорони здоров’я — головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна в регіонах спостерігається стабілізація епідситуації і досягнуто показників, які характеризують відсутність ознак, передбачених червоним рівнем.

«Показник кількості госпіталізованих з підтвердженими та підозрілими випадками COVID-19 протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення на території Донецької області знизився на 43,5 %, Дніпропетровської на 41,9 %, Івано-Франківської на 29,3 %, Луганської на 40 %, Львівської на 37,3 %, Одеської на 45,5 %, Рівненської на 42,5 %, Херсонської на 45,9 % та в Києві на 41 %», — підкреслив він.

В даних регіонах зменшився до допустимої межі показник завантаженості ліжок з подачею медичного кисню в закладах охорони здоров’я. А також в деяких областях знижений і показник виявлення інфікування на коронавірусну інфекцію.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко нагадав, що від сьогодні на території України, в тому числі і в жовтому рівні епіднебезпеки, розпочали діяти нові карантинні правила, зокрема для відвідування громадських закладів: театрів, кіно, ресторанів, кафе, спортзалів, готелів тощо. Згідно зі змінами до Постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (далі — Постанова № 1236), які набули чинності, перераховані заклади можна буде відвідувати лише при наявності сертифікату вакцинації, або негативного ПЛР тесту. «Усі, хто не отримав щеплення — не зможуть відвідувати вищеперераховані заклади, оскільки від сьогодні набрали чинності зміни до Постанови №1236, якими введений так званий локдаун для невакцинованих осіб», — зазначив Віктор Ляшко.

Таким чином за результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення Комісією ТЕБ та НС вирішено скасувати з 00 год. 00 хв. 7 грудня 2021 року червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 у Донецькій, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Одеській, Рівненській, Херсонській областях та Києві

Обласній державній адміністрації та Київській міській держадміністрації доручено вжити заходів до забезпечення дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідного рівня епіднебезпеки. А також забезпечить щоденну оцінку епідемічної ситуації в регіонах, зокрема, на рівні об’єднаних територіальних громад та за необхідності вживати додаткових заходів направлених на стримування швидкого поширення COVID-19.

Водночас як зазначає Міністерство розвитку громад та територій, у «червоній» карантинній зоні продовжать перебувати Вінницька, Волинська, Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Сумська, Хмельницька, Чернігівська, Черкаська області.

Джерело: https://www.kmu.gov.ua

Матеріали до теми