...
Реєструйся

Андрій Рева: Підвищення мінімальної зарплати – перший крок до покращення соціальних стандартів


У Мінсоцполітики у рамках тристоронньої зустрічі за участю Міністра соціальної політики Андрія Реви, Голови Федерації профспілок України Григорія Осового та першого заступника Голови Спільного представницького органу роботодавців Олексія Мірошниченка відбулося обговорення законопроекту за номером 5130. Згаданий законопроект розглядатиметься 17 листопада Верховною Радою України

Нагадаємо, прийняття цього закону народними депутатами дозволить збільшити розмір мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 гривень.

Як уже зазначалося, зростання розміру мінімальної заробітної плати – це перший крок Кабінету Міністрів до покращення соціальних стандартів у країні. Цим же законопроектом передбачено розмороження регресних виплат шахтарям–інвалідам, що були призупинені в 2014 році та ін. Також Міністр соціальної політики Андрій Рева підкреслив, що кроки з підвищення розміру мінімальної заробітної плати сприятимуть посиленню контролю за тіньовою зайнятістю та протидіятимуть порушенню прав людини в сфері оплати праці.

Законопроект готувався з урахуванням засад Генеральної угоди, що була підписана в серпні цього року. Наразі сторони перемовин продовжують узгодження норм законопроекту. 

Джерело: km.dsp.gov.ua

Видання для кадровиків