...
Реєструйся

Батькам-вихователям сиріт даватимуть відпустку по догляду за дитиною


Кабмін ухвалив розроблений Мінсоцполітики законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання батькам-вихователям додаткових соціальних гарантій».

Документ передбачає надання працюючим батькам-вихователям, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в прийомних сім’ях або дитячих будинках сімейного типу, права на відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

На сьогодні питання надання такої відпустки цій категорії батьків законодавчо не врегульовано. У КЗпП та Законі України «Про відпустки» право на відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку мають тільки прийомні батьки та опікуни. В разі ухвалення відповідного законопроекту Верховною Радою батьки-вихователі отримають рівні з іншими батьками соціальні гарантії.

Станом на 1 липня цього року в Україні функціонує 881 дитячий будинок сімейного типу, в яких виховуються 5 840 дітей, з них 47 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховуються 53 дитини віком до трьох років.

Урядовий портал