...
Реєструйся

БЕЗ ФІНПЛАНУ НЕ БУДЕ ПРЕМІЙ


Прем’єр-міністр України підтримує гідні заробітні плати і премії за досягнуті результати, але категорично проти неадекватних надмірних бонусів

Уряд заборонив виплату премій керівникам та заступникам держпідприємств у разі незатвердження річного фінансового плану.

Постановою № 718 доповнюється постанова Кабінету Міністрів України від 19 травня 1999 р. № 859 “Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об’єднань державних підприємств” пунктом такого змісту:

“незатвердження (непогодження) в установленому законодавством порядку річного фінансового плану винагорода (премія) не нараховується;”

За словами Прем’єр-міністра зарплати менеджерів мають бути достойними, але “жадібність і фантастичні цифри бонусів” сприймати і підтримувати не можна.

“Треба розуміти, що власником держкомпаній є український народ”, – сказав Володимир Гройсман.

Джерело: ligazakon.net

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...
Коли слід припинити виплату середнього заробітку мобілізованому працівникові після загибелі, якщо така виплата зберігалася після 19.07.2022 р.
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України (в редакції, що діяла до 19.07.2022; далі — КЗпП) за працівниками, ...