...
Реєструйся

Боротьба з безробіттям по-вінницьки: залучення до суспільно корисних робіт


У Вінниці безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Таким чином місто запускає новий проєкт щодо працевлаштування. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Для людей це стане нагодою отримати тимчасову зайнятість та заробітну плату, а також зробити внесок у відбудову країни та зміцнення економічної стійкості громади», — зазначили в міськраді.

Директор департаменту економіки і інвестицій міськради Максим Мартьянов заявив, що суспільно корисні роботи спрямовані безпосередньо на забезпечення життєдіяльності населення в умовах воєнного стану.

Раніше писали: Розмір максимальної оплати суспільно корисних робіт збільшився

Зокрема, безробітні будуть залучені до:

  • ремонтно-відновлювальних робіт, які виконують на об’єктах забезпечення життєдіяльності;
  • робіт з ремонту житлових приміщень, розбір завалів, розчищення залізничних колій і автомобільних доріг;
  • організації забезпечення життєдіяльності громадян, які постраждали внаслідок бойових дій,
  • сільськогосподарських робіт;
  • робіт, пов’язані з підтриманням громадського порядку, благоустрій та озеленення території міста, кладовищ та зон відпочинку та інші.

Наразі у Вінниці два комунальні підприємства готові сумарно взяти 32 працівників для робіт, пов’язаних з упорядкуванням, благоустроєм та озелененням територій громади, а також виготовленням маскувальних сіток, заготівлею дров для опалювального сезону, сінокосінням та упорядкуванням прибережних смуг та водойм тощо.

Раніше писали: Трудова повинність, суспільно корисні роботи і право працівника звільнитись за власним бажанням

Джерело: СУДОВО-ЮРИДИЧНА ГАЗЕТА

Передплата

Матеріали до теми


НАДС проводить презентацію посібника «Новації Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 2 травня 2023 року: коментарі та порівняльний аналіз»
23 травня відбудеться презентація посібника «Новації Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 2 травня 2023 року: коментарі ...