...
Реєструйся

Чи може єдинник, який подав заяву на відпустку, відкликати його через лікарняний?


ДФСУ відповіла на питання, чи може фізособа-єдинник, яка подала до контролюючого органу заяву щодо періоду щорічної відпустки, надалі відкликати його у зв’язку з перебуванням у такому періоді на лікарняному?

Так, фізична особа — підприємець — платник єдиного податку без найманих працівників може відкликати заяву на щорічний відпустки до його початку і скористатися правом на звільнення від сплати єдиного податку за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Податківці нагадали, що єдинники I і II груп без найманих працівників звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів .

Інформація про період щорічної відпустки і терміни втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності подається за заявою у довільній формі.

Фахівці фіскального відомства звернули увагу, що для уникнення порушення терміну сплати авансових платежів таку заяву рекомендується подавати до початку відпустки. Заява щодо терміну втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності доцільно подавати одразу після закінчення лікарняного.

За матеріалами ЛІГА:ЗАКОН