...
Реєструйся

Чи можна грошову допомогу на оздоровлення держслужбовцям виплатити частинами


Відповідно до ст. 57 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIII, державним службовцям надається щорічна відпустка тривалістю 30 к.дн., якщо законом не передбачено більш тривалої відпустки, з виплатою грошової допомоги в розмірі середньомісячної заробітної плати. Щорічні відпустки держслужбовцям надаються в порядку та на умовах, визначених законодавством про працю.

Водночас відповідно до ст. 12 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 р. № 504/96-ВР на прохання працівника щорічна відпустка може ділитися на частини будь-якої тривалості (основна частина — не менше 14 к.дн.). Невикористана частина щорічної відпустки повинна надаватися працівникові, як правило, до кінця робочого року, але не пізніше 12 місяців після закінчення робочого року, за який надається відпустка.

Під час формування фонду оплати праці на відповідний бюджетний рік для кожного працівника передбачається одна допомога на оздоровлення, яка є гарантованою виплатою раз на рік під час надання щорічної відпустки за відповідний робочий рік.

Зважаючи на це, Мінсоцполітики зауважило: грошову допомогу не можна ділити на частини, і вона виплачується раз на рік однією сумою під час надання будь-якої із частин щорічної відпустки.

Лист Мінсоцполітики від 19.09.2017 р. № 2416/0/101-17

Джерело: www.interbuh.com.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації