...
Реєструйся

Чи підлягають атестації за умовами праці сезонні працівники, якщо вони працюють на базі практик та відпочинку?


Сезонні працівники – це ті працівники, які приймаються на термін не більше шести місяців в силу природних і кліматичних умов.

Санаторно-курортні заклади і заклади відпочинку за своєю специфікою відносяться до Списку сезонних робіт та галузей, затвердженого постановою КМУ від 28.03.1997р. №278, праця тимчасових і сезонних працівників також підлягає атестації робочих місць.

Згідно з п. 4 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою КМУ від 01.08.1992р. № 442, в установі необхідно виконати заходи щодо врегулювання відносин між роботодавцем і сезонними працівниками, зайнятими зі шкідливими і важкими умовами праці у галузі реалізації права на безпечні умови праці, пільги та компенсації шляхом проведення атестації робочих місць та впорядкування трудових відносин.

Світлана Нагорна, головний державний інспектор сектору експертизи умов праці Управління Держпраці у Рівненській області.

Джерело: rv.dsp.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Періодичність психіатричних оглядів залежатиме від виду діяльності працівників
Деякі категорії осіб для виконання окремих видів діяльності мають періодично (кожні 12 місяців) проходити психіатричний огляд. Це часом ускладнює виконання ...