...
Реєструйся

Чи потрібно подавати додаток з ЄСВ ФОПу, який є пенсіонером чи особою з інвалідністю?


Наразі триває кампанія з декларування, і щодо окремих її положень у платників виникає ряд запитань. Наприклад, чи подають ФОПи, які мають статус пенсіонера або особи з інвалідністю та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, Додаток 1 до податкової декларації платника єдиного податку?

Роз’яснення надає Головне управління ДПС у Рівненській області.

Фізичні особи — підприємці, які мають статус пенсіонера або особи з інвалідністю та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, не формують та не подають Додаток 1 до податкової декларації платника єдиного податку — фізичної особи — підприємця, та, відповідно, рядок 21 розд. VII Декларації не заповнюють.

Водночас, у разі самостійного визначення для себе бази нарахування ЄСВ, такі особи подають Додаток 1 до Декларації, а значення рядка «Усього» графи 4 розд. 9 відображають у рядку 21 розд. VII Декларації.

Джерело: Головне управління ДПС у Рівненській області

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...