...
Реєструйся

Чи є різниця у відшкодуванні відрядженому працівнику витрат на найм ліжко-місця залежно від його типу


ДФС у листі від 28.11.2016 р. № 25705/6/99-99-13-02-03-15 розглянула запит платника податку щодо відшкодування витрат на проживання відрядженому працівнику у випадку найму ліжко-місця.

Відповідно до п. 5 р. II Інструкції № 59, підприємство за наявності підтвердних документів (в оригіналі) відшкодовує в межах граничних сум витрат на найм житлового приміщення, затверджених постановою КМУ від 02.02.2011 р. № 98 (далі — Постанова № 98), витрати відрядженим працівникам на найм житлового приміщення з розрахунку вартості одного місця в готелі (мотелі), іншому житловому приміщенні за кожну добу такого проживання з урахуванням включених до рахунків на оплату вартості проживання витрат на користування телефоном (окрім витрат на службові телефонні розмови), холодильником, телевізором й інших витрат.

Своєю чергою, вимоги щодо типу ліжка відсутні в Правилах користування готелями й аналогічними засобами розміщення та надання готельних послуг, затверджених наказом Державної туристичної адміністрації України від 16.03.2004 р. № 19.

Якщо підприємство за наявності підтвердних документів (в оригіналі) відшкодовує працівнику, котрий перебував у відрядженні в межах України, витрати на найм житлового приміщення в розрахунку вартості одного місця (номера з ліжком, незалежно від його типу) у готелі за кожну добу такого проживання в межах граничних сум, затверджених Постановою № 98, такі витрати не є об’єктом обкладення ПДФО.

Джерело: www.interbuh.com.ua

Видання для кадровиків