...
Реєструйся

Чи зараховується до стажу роботи робота на посаді сестри медичної в дитячому будинку?


З 1 лютого 2001 року до 30 травня 2006 року працівниця працювала на посаді сестри медичної дитячого будинку. Оплата праці здійснювалася відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я. З 1 червня 2006 року й до цього часу вона працює в санітарно-гігієнічній лабораторії міжрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень ДУ «Обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»? Чи зараховується період роботи на посаді сестри медичної в дитячому будинку до стажу, що дає право на надбавку за вислугу років?

Правове регулювання зазначеного питання закріплено в нормах Порядку виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров’я, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2009 року № 1418 (Порядок № 1418). До стажу роботи, що дає право на встановлення надбавки за вислугу років, зараховується, зокрема, час роботи в державних та комунальних закладах охорони здоров’я України (п. 4 Порядку № 1418). Згідно з пунктом 5 Переліку закладів охорони здоров’я, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28 жовтня 2002 року № 385, будинки дитини (обласні, міські, районні) віднесено до закладів охорони здоров’я, а саме типу «заклади медико-соціального захисту». Отже, стаж роботи на посаді сестри медичної дитячого будинку має зараховуватися до стажу роботи, що дає право на встановлення надбавки за вислугу років.

Сергій Кубанський, заступник голови Ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я
Повну вичерпну відповідь на зазначене запитання читайте у вкладенні до журналу «Довідник кадровика»«Кадри. Гарячі запитання кадровика» № 6, 2017, у рубриці «Запитайте фахівця».

Видання для кадровиків

 

Вас може зацікавити

Практичний посібник «Усе про відпустки»

У виданні розглянуто останні новації у законодавстві щодо відпусток: 
• додаткова відпустка окремим категоріям ветеранів війни  — порядок надання, тривалість, оплата;
• відпустка без збереження заробітної плати працівникам на період проведення АТО, відпустки у зв’язку з усиновленням дитини;
• відпустки без збереження заробітної плати на період оголошення карантину на відповідній території;
• відпустка одному із прийомних батьків;
• відпустка для підготовки та участі в змаганнях тощо.

Після кожного розділу подано зразки оформлення заяв та наказів.

Придбати видання