...
Реєструйся

Чи зараховують до педстажу для надбавки за вислугу років роботу на виробництві та у сфері послуг


В Міносвіти пояснили, чи зараховувати до педагогічного стажу для виплати надбавки за вислугу років час роботи викладачів професійно-теоретичної підготовки, старших майстрів та майстрів виробничого навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти за відповідною професією (спеціальністю) на виробництві та у сфері послуг.

Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним і науково-педагогічним працівникам закладів і установ освіти затверджено постановою КМУ від 31 січня 2001 року № 78 «Про реалізацію окремих положень частини першої статті 57 Закону України «Про освіту», частини першої статті 25 Закону України «Про загальну середню освіту», частини другої статті 18 і частини першої статті 22 Закону України «Про позашкільну освіту» (далі — Порядок № 78).

До стажу для виплати надбавки за вислугу років зараховується час роботи викладачів професійно-теоретичної підготовки, старших майстрів та майстрів виробничого навчання у закладах професійної (професійно-технічної) освіти за відповідною професією (спеціальністю) на виробництві та у сфері послуг (п. 2 Порядку № 78). Інших умов для зарахування часу роботи на виробництві та у сфері послуг до стажу для виплати надбавки за вислугу років Порядком № 78 не встановлено.

Джерело: https://buh.ligazakon.net

Матеріали до теми


Профспілки звернулися до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам
За ініціативою профспілок працівників освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери Федерація профспілки України у свою чергу звернулася до Кабінету Міністрів України ...