...
Реєструйся

Чи зберігається за медпрацівниками середня зарплата на час підвищення кваліфікації?


Міністерство соціальної політики у листі від 31.08.2017 № 2288/0/101-17 повідомляє, що за медичними та фармацевтичними працівниками державних і комунальних закладів (установ), які направляються до закладів післядипломної освіти для підвищення кваліфікації, підготовки й перепідготовки, зберігається середня зарплата за кожним місцем роботи згідно із законодавством, тобто за основним місцем роботи та за сумісництвом. Це передбачає постанова Кабінету Міністрів України «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 11.05.2011 № 524.

При цьому збереження середньої зарплати за основним місцем роботи та на роботі за сумісництвом здійснюється лише у випадку, якщо працівник на цих робочих місцях провадить медичну або фармацевтичну діяльність і, відповідно, обіймає посаду медичного або фармацевтичного працівника.

Якщо ж на одному із цих робочих місць працівник займає посаду, котра не належить до посад медичних або фармацевтичних працівників, то середня зарплата за час підвищення кваліфікації, підготовки й перепідготовки зберігається лише за тим робочим місцем, на якому працівник займає посаду медичного або фармацевтичного працівника.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика»

Видання для кадровиків Журнали реєстрації