...
Реєструйся

Читайте в газеті «Кадри і зарплата» № 15, 2019 р.


«Мінсоцполітики опублікувало план заходів для боротьби із недобросовісними роботодавцями»:

Міністерство соціальної політики України оприлюднило для обговорення проект розпорядження Кабінету Міністрів України «План заходів на 2019–2020 роки, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення».

«Чи може одинока мати втратити додаткову оплачувану відпустку?»:

Фахівці Головного управління Державної служби України з питань праці у Дніпропетровській області роз’яснили, коли одинока мати має право на додаткову відпустку працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину — особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи(відпустка на дітей), а коли — втрачає його.

Наталія Лук’янчук 

«Дисциплінарне стягнення: звільнення за прогул»:

Звільнення працівника майже завжди викликає багато запитань у кадровика, особливо якщо йдеться про звільнення з ініціативи роботодавця. Таке звільнення завжди можна оскаржити у суді, а у трудових спорах суд часто стає на бік працівника, якого «скривдив» роботодавець. У статті розглянемо, як правильно задокументувати прогул, учинений працівником, та процедуру звільнення його за пунктом 4 статті 40 КЗпП, аби убезпечити себе від неприємних клопотів у майбутньому.

Станіслав Соломонов

«Шестиденка з особливим режимом роботи»:

Ситуація з установленням особливого режиму роботи з дотриманням законодавчих норм.

Олександр Клименко

«Зарубіжні професійні класифікації: Словник назв професій США»:

Нині Україна активно інтегрується у світову економіку. Дедалі більше з’являється спільних підприємств, на яких іноземні партнери нерідко намагаються застосовувати свої «іноземні» професійні вимоги і до українських працівників. Ці процеси, серед іншого, вимагають подальшого розвитку національної системи професійної класифікації, зокрема КП, адже він базується на застарілій ISCO-88, а тому часто не спроможний забезпечити українських кадровиків відповідними сучасними ресурсами для ефективного й оперативного вирішення багатьох практичних проблем професійної класифікації. Саме у таких випадках можуть допомогти відповідні системи високорозвинених країн, зокрема США, з якими пропонуємо познайомитися ближче.

Наші експерти підготували ще багато інформацію для якісної роботи, яку ви можете знайти в газеті «Кадри і зарплата» № 15, 2019 р. 
 

Матеріали до теми


Період, за який наявна заборгованість з єдиного внеску, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу
Сплата єдиного внеску — це не лише обов’язок платників перед державою, а й захищені соціальні гарантії для кожного. Тож, ненадходження ...