...
Реєструйся

Зразок характеристики на працівника, який підлягає атестації



 

Атестація працівників — це процедура оцінки їх професійного рівня на відповідність кваліфікаційним вимогам і посадовим обов’язкам.

Основним законодавчим актом, яким послуговуються під час проведення атестації, є Закон України «Про професійний розвиток працівників» від 12 січня 2012 року № 4312-VІ, хоча керуються при цьому й відповідними підзаконними актами. 

Так, наприклад, атестуючи керівників державних підприємств, слід послуговуватися постановою Кабінету Міністрів України «Про порядок проведення атестації працівників керівного складу державних підприємств» від 27 серпня 1999 року № 1571, яка передбачає атестацію саме керівних посад у структурі державних підприємств (тобто ця постанова не стосується приватного сектору).

Жінка-ФОП має право на отримання допомоги із Фонду соціального страхування через тимчасову втрату працездатності. Так, громадяни мають право на матеріальне забезпечення та соціальні послуги у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності за умови сплати єдиних соціальних страхових внесків (ЄСВ) за ставкою 22 % від мінімальної заробітної плати (за 1 календарний місяць) до Фонду (і це є обов’язковою умовою). При цьому допомогу по вагітності та пологах виплачують: 

У статті:

  1. Які існують види атестацій
  2. Що писати в характеристиці працівника (яку інформацію може містити характеристика)
  3. ЗРАЗОК характеристики для атестації
     

Повну версію статті читайте в журналі  «Діловодство» № 7-8, 2019, с. 54.

Матеріали до теми


Що робити з працівниками, які залишили місце проживання і переїхали в іншу область або за кордон?
Якщо специфіка виконання роботи передбачає можливість її здійснення віддалено, за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій, роботодавцю доцільно прийняти рішення про переведення працівника ...
Кейс для кадровика. Відпустка з наступним звільненням у разі закінчення строку трудового договору
Порядок звільнення працівників з роботи і виплати їм компенсації за невикористану відпустку врегульовано Кодекс законів про працю України (далі — ...