...
Реєструйся

Декретні за сумісництвом можуть бути меншими за мінімальну зарплату


Cума допомоги по вагітності та пологах від Фонду соціального страхування України обчислюється, виходячи з середньоденної заробітної плати застрахованої особи. За місцем роботи за сумісництвом допомога обчислюється зі 100% фактично нарахованої заробітної плати, включаючи утримані з неї податки, незалежно від тривалості страхового стажу. Мінімальні гарантії щодо розміру допомоги по вагітності та пологах за місцем роботи за сумісництвом не застосовуються.

При цьому за основним місцем роботи зазначене матеріальне забезпечення не може бути меншим за обчислене, виходячи з мінімальної заробітної плати.

Нагадаємо, розмір допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами у розрахунку на місяць не повинен перевищувати розміру максимальної величини бази нарахування ЄСВ, що дорівнює 15 розмірам мінімальної зарплати.

Для отримання допомоги по вагітності та пологах за місцем роботи за сумісництвом надається копія листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи. На підставі здійснених розрахунків роботодавцем заповнюється заява-розрахунок за встановленою формою і передається до робочого органу Фонду за місцем обліку страхувальника.

За повідомленням ФССУ.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Чи нараховується грошова компенсація за невикористані дні щорічної відпустки працівникам, прийнятим на тимчасові або громадські роботи за направленням центру зайнятості?
Так, нараховується. У разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також ...
Про підвищення розміру мінімальної заробітної плати
Мінімальна заробітна плата – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна заробітна ...