...
Реєструйся

Державні службовці отримали онлайн-доступ до кращих освітніх програм


Запущено в режимі дослідної експлуатації Портал управління знаннями.

Національне агентство з питань державної служби України 31 січня 2020 року запустило у режимі дослідної експлуатації Портал управління знаннями. Портал надає безоплатний доступ до каталогу інформаційних послуг у сфері професійного навчання для державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій та їхніх заступників, посадових осіб місцевого самоврядування.

Йдеться про освітньо-професійні та освітньо-наукові програми підготовки за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», загальні та спеціальні програми підвищення кваліфікації. Після створення особистого кабінету публічні службовці отримують доступ до всіх функцій Порталу: перегляд програм, запис на навчання, оцінювання тренерів/викладачів, формування плану професійного розвитку тощо.

Функціонал Порталу дозволяє зареєстрованим користувачам здійснювати пошук програм за ключовими словами з назви, видами та тривалістю навчання, назвою регіону, напрямом підготовки та підвищення кваліфікації, датою проведення навчання, а також здійснити електронну реєстрацію на навчання за обраною програмою.

Наразі на Порталі зареєстровано більше 70 провайдерів, у тому числі Українська школа урядування, Український католицький університет (УКУ), Київська школа економіки (KSE), Київський національний університет ім. Т. Шевченка, Національна академія державного управління при Президентові України, регіональні центри підвищення кваліфікації. Загальна кількість програм на Порталі складає понад 400.

«Новий Портал управління знаннями — це важливий крок у реформуванні системи професійного розвитку державних службовців. Ми пропонуємо величезне меню, велику кількість освітніх програм, які забезпечують потреби у професійному навчанні представників державної сфери», — зазначив Голова НАДС Олександр Стародубцев.

У ролі провайдерів (надавачів освітніх послуг) можуть виступати не лише заклади вищої освіти, заклади післядипломної освіти, а ще й неурядові організації, програми міжнародної технічної допомоги. При цьому викладачі можуть формувати запити на співпрацю з провайдерами щодо залучення їх до проведення навчання.

«Портал відкриває великі можливості для всіх суб’єктів освітнього ринку: провайдерів, державних службовців, яких сьогодні більше 200 тисяч», — додав Голова НАДС.

Матеріали до теми


Діють інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою
Національна комісія зі стандартів державної мови затвердила Інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою. Відповідне рішення від 22 ...