...
Реєструйся

Держкіно: затверджено критерії важливих підприємств у сфері кінематографії для бронювання працівників


Державне агентство України з питань кіно наказом від 27 лютого 2024 року № 42 затвердило Критерії визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для галузі національної економіки у сфері кінематографії (документ набере чинності з дня його офіційного опублікування).

Статус важливого для економки у сфері кінематографії може отримати підприємство, яке відповідає хоча б одному з таких критеріїв:

  1. Підприємства, установи та організації, яким надано статус національного відповідно до законодавства.

Послуги з військового обліку • Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ
Для довідок: 0 (800) 219-977

  1. Підприємства, установи та організації за якими закріплене державне майно на праві господарського відання чи праві оперативного управління, функції з управління якими здійснює Держкіно (з урахуванням особливостей, визначених Законом України від 21 вересня 2006 року № 185-V «Про управління об’єктами державної власності»).
  2. Підприємства, установи та організації, що провадять діяльність у сфері кінематографії і впродовж попереднього календарного року реалізували не менше 500 кінопоказів в не менш ніж 10 областях України.
  3. Державні заклади культури, що здійснюють архівну та науково-дослідницьку діяльність з метою розвитку фільмофонду, відновлення, реставрування і збереження творів національної та світової кінематографічної спадщини, розповсюдження відповідної інформації.

Військовий облік: методика ведення. Спецвипуск № 2, 2023
Замовити за вигідною ціною

  1. Суб’єктами господарювання, що провадять діяльність у сфері кінематографії впродовж попереднього календарного року забезпечено реалізацію не менше 2 проєктів зі створення, репрезентації, промоції та збуту національного культурного та креативного продукту в Україні та/або за кордоном (у тому числі, національні стенди і павільйони, виставки, фестивалі, гастролі, концерти, інші масштабні культурно-мистецькі заходи); при цьому такі суб’єкти зареєстровані на території України не пізніше 01 січня 2022 року та здійснюють основну економічну діяльність за видами, які належать до креативних індустрій, згідно з Переліком видів економічної діяльності, які належать до креативних індустрій, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2019 року № 265-р «Про затвердження видів економічної діяльності, які належать до креативних індустрій».
  2. Здійснення підприємствами, установами та організаціями, що провадять діяльність у сфері кінематографії, науково-методичного та/або методичного забезпечення установ, підприємств, організацій сфери кінематографії по всій території України.

Аудит з питань військового обліку — комплексний аналіз кадрової документації та перевірка її відповідності вимогам законодавства

  1. Підприємства, установи та організації, що провадять свою діяльність у сфері кінематографії, основною метою діяльності яких є забезпечення реалізації проєктів та програм з питань поширення суспільно важливої інформації в Україні та за її межами.

Джерело: Держкіно

Курс «Підвищення кваліфікації з військового обліку»

Матеріали до теми


Рада проголосувала за Закон про страховий стаж осіб, які працювали за кордоном
Верховна Рада України 25 квітня 2024 року прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання ...
Що робити, якщо працівник, який виїхав за межі території України, по закінченню 90 календарних днів відпустки без збереження зарплати не стає до роботи?
Працівник, який використав 90 календарних днів відпустки на підставі частини 4 статті 12 Закону України від 15 березня 2022 року ...