...
Реєструйся

Держслужбовців можуть позбавити допомоги при виході на пенсію


У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 4511 від 20 березня 2014 року про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження виплат державним службовцям та особам, які перебувають на службі в органах місцевого самоврядування.

Законопроектом пропонується внести зміни до ч. 13 ст. 37 Закону України «Про державну службу», ч. 11 ст. 21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування в Україні», якими пропонується виключити положення законів, що передбачають виплату грошової допомоги у розмірі 10 посадових окладів у разі виходу на пенсію за наявності стажу служби не менше 10 років.

Крім того пропонується внести зміни до ч. 7 ст. 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» та передбачити, що допомога по безробіттю може виплачуватися одноразово для організації підприємницької діяльності безробітними, які не можуть бути працевлаштовані у зв’язку з відсутністю на ринку праці підходящої роботи, крім осіб, зазначених у частині другій статті 6 цього Закону, та крім осіб, які до звернення за її призначенням працювали на службі в органах місцевого самоврядування або на державній службі, якщо з дня припинення служби не минуло 12 місяців.

Автори законопроекту вважають, що в нинішніх умовах, в залежності від категорії посад службовців, розмір такої допомоги вимірюється десятками тисяч гривень, що є необґрунтованим та недоцільним у зв’язку із суспільно-політичною ситуацією в Україні.