...
Реєструйся

Деякі зміни щодо послаблення карантину


Постановою КМУ від 12 червня 2020 року № 480 внесено зміни до постанови «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» від 20 травня 2020 року № 392.
Наведемо деякі зміни. 
Перелік заходів які дозволені, а саме заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, навчально-тренувальних зборів спортсменів національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських, національних видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю, навчально-тренувального процесу спортсменів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів, розширено. Дозволено екскурсійне обслуговування груп у кількості не більше ніж 50 осіб.
Проте проведення проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів з кількістю учасників більше ніж 10 осіб, як і робота кінотеатрів, наразі заборонено. 
Діяльність  закладів культури, зокрема з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), дозволена за певних умов. За умови здійснення закладом культури (організатором культурного заходу) контролю за перебуванням не більше ніж однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід, та дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра.
Зміни торкнулися також перетину державного кордону іноземцями та особами без громадянства, перебування в обсерваторах іноземців та осіб без громадянства, вимог до обов’язкової обсервації.