...
Реєструйся

Деяким категоріям осіб збережено право на призначення пенсії держслужбовців


Збережено право на призначення пенсії державних службовців особам, які на день набрання чинності Закону України «Про державну службу» мають тривалий стаж (понад 10 років) на посадах, віднесених до відповідних категорій посад державних службовців.

Про це проінформувало Мінсоцполітики у відповідь на запит Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Питання полягало в тому, що до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини надходять численні звернення від громадян, які обіймають або обіймали посади державної служби, визначені Законом України «Про державну службу», працюють або працювали на посадах та на умовах, передбачених Законами України «Про прокуратуру», «Про службу в органах місцевого самоврядування» та іншими, щодо захисту їхнього права на належне пенсійне забезпечення.

Заявники вважають несправедливим чинний порядок призначення їм пенсії на загальних підставах, оскільки під час роботи на відповідних посадах вони тривалий час сплачували підвищений розмір єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Сплата збільшеного розміру єдиного внеску особами, які працювали на спеціальних посадах, була цілком обґрунтованою, оскільки пенсія їм призначалась на особливих умовах.

Джерело: yur-gazeta.com

Видання для кадровиків