...
Реєструйся

ДФС роз’яснила нюанси подання декларації про доходи новоствореним ФОП


Підприємці, які здійснюють діяльність на загальній системі оподаткування, подають до контролюючого органу податкову декларацію за місцем своєї податкової адреси

ГФС роз’яснила, що якщо новостворена фізособа-підприємець перейшла на спрощену систему оподаткування в місяці або кварталі, в якому здійснена держреєстрація як суб’єкта господарювання, то цей підприємець подає до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу, податкову декларацію про майновий стан і доходи за період від дати реєстрації до переходу на “спрощенку”.

Нагадаємо, відповідно до п. 177.5 ст. 177 НК ФОП, які здійснюють діяльність на загальній системі оподаткування, подають до контролюючого органу податкову декларацію за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені для річного звітного податкового періоду.

Форма декларації про майновий стан і доходи затверджена наказом Мінфіну від 02.10.2015 № 859.

Підприємці, які зареєстровані протягом року в установленому законом порядку, подають податкову декларацію за результатами звітного кварталу, в якому розпочата така діяльність. Вперше зареєстровані підприємці в податковій декларації також зазначають інформацію про майновий стан і доходи за станом на дату державної реєстрації підприємця.

Підпунктом 49.18.2 п. 49.18 ст. 49 ПК визначено, що податкові декларації подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі в разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків), протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем ​​звітного (податкового ) кварталу (півріччя).

Джерело: Сайт “ЮРЛИГА”