...
Реєструйся

ДІТЕЙ ЗАГИБЛИХ ЖУРНАЛІСТІВ АБО ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ ЗАБЕЗПЕЧАТЬ ПУТІВКАМИ НА ОЗДОРОВЛЕННЯ


19 січня набуває чинності Закон № 2576-VIII щодо розширення категорій дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Законом змінено поняття діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, визначене в Законі “Про оздоровлення та відпочинок дітей” . До таких дітей віднесено дітей журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків, а також дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність I або II групи.

Таким чином, діти загиблих журналістів та діти, батьки яких мають інвалідність отримали право на першочергове забезпечення путівкою для оздоровлення та відпочинку.

Інформація про наявність та надання путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, закуплених за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, розміщується на офіційних веб-сайтах місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, здійснюються за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів, коштів підприємств, установ та організацій, професійних спілок і фондів, добровільних внесків юридичних та фізичних осіб, інших джерел, не заборонених законодавством. При вирішенні питання щодо першочерговості оздоровлення та відпочинку дітей враховується соціальний статус дитини і матеріальне становище сім’ї, у якій вона виховується.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Актуальні питання обліку ВПО в центрі зайнятості під час воєнного стану
Питання оформлення на облік у центрі зайнятості не втрачають своєї актуальності, тим паче в період дії воєнного стану, коли люди ...
Чи виплатить ПФУ допомогу на поховання у разі загибелі мобілізованого
Посадовці ПФУ у своєму листі від 21 березня 2024 року № 2800-030401-8/17515 надали роз’яснення щодо допомоги на поховання від ПФУ ...
Чи нараховується грошова компенсація за невикористані дні щорічної відпустки працівникам, прийнятим на тимчасові або громадські роботи за направленням центру зайнятості?
Так, нараховується. У разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також ...