...
Реєструйся

Для переможців конкурсу на посади в місцевому самоврядуванні може встановлюватися випробування


Випробування не встановлюється при прийнятті на роботу, зокрема, переможців конкурсного відбору на заміщення вакантної посади (ч. 3 ст. 26 КЗпП).

На посадових осіб місцевого самоврядування поширюється дія законодавства України про працю з урахуванням особливостей, передбачених Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 7 червня 2001 року № 2493-III (далі — Закон № 2493).

Проведення конкурсу, випробування та стажування при прийнятті на службу в органи місцевого самоврядування здійснюється відповідно до порядку, визначеному законодавством України про державну службу (ч. 6 ст. 10 Закону № 2493).

При призначенні особи на посаду державної служби вперше встановлення випробування є обов’язковим. Випробування при призначенні на посаду державної служби встановлюється терміном до шести місяців.

Разом з тим частиною 3 статті 3 Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 року № 889-VIII передбачено, що дія цього Закону не поширюється в т. ч. на посадових осіб місцевого самоврядування.

Оскільки положеннями Закону № 2493 передбачено встановлення випробування, на думку НАДС, при прийнятті на посади в органи місцевого самоврядування переможців конкурсного відбору може встановлюватися випробування з урахуванням термінів, визначених статтею 27 КЗпП.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Діють інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою
Національна комісія зі стандартів державної мови затвердила Інструкції до проведення іспитів на рівень володіння державною мовою. Відповідне рішення від 22 ...