...
Реєструйся

Догляд за дитиною до 3-х років: коли не виплачують допомогу на дитину та лікарняні


Мінсоцполітики нагадало, що з 1 липня 2014 допомога при народженні дитини та допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку об’єднані в один вид допомоги та встановлено фіксований розмір допомоги при народженні дитини

При цьому передбачено продовження виплати допомоги особам, в яких закінчився термін виплати допомоги при народженні першої дитини. Зокрема, для осіб, у яких закінчився такий термін виплати допомоги, яка виплачується 24 місяці, на наступні 12 місяців призначається допомога до досягнення дитиною трирічного віку у розмірі 130 гривень. Це дозволить зберегти право на зарахування часу догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку в трудовий стаж.

За осіб, які доглядають за дитиною і отримують допомогу до досягнення нею трирічного віку та/або допомога при народженні дитини, передбачена сплата ЄСВ.

У разі працевлаштування одержувача допомоги (або виходу на роботу, в тому числі в режимі неповного робочого часу), виплата допомоги в розмірі 130 гривень припиняється.

Крім того, в листі від 23.10.2014 р № 1601/5/75-14 фахівці відомства повідомили, що право на отримання допомоги по догляду за хворою дитиною настає тільки у разі припинення відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку незалежно від того, працює жінка повний або неповний робочий день.

За матеріалами Бухгалтер.ua