...
Реєструйся

Допомоги ФССУ в здійсненні поховання застрахованих осіб за період війни


Попри умови воєнного стану, Фонд соціального страхування України (далі — ФССУ) продовжує в повному обсязі здійснювати для українців усі види виплат матеріального забезпечення. Зокрема, штатно фінансуються допомоги на поховання.

У разі смерті працівника через хворобу, травму чи інші причини, що не пов’язані з виконанням професійних обов’язків, ФССУ виплачує його родині грошову допомогу в розмірі 4100 гривень для здійснення поховання. Також кошти можуть бути перераховані іншій особі, яка здійснила поховання померлого.

З початку війни ФССУ виплатив такі допомоги для понад 2,3 тисячі родин, на це направлено 10 мільйонів гривень.

Окрім цього, Фонд надає допомоги на поховання в разі смерті особи, яка не працювала й перебувала на утримані застрахованого (не мала самостійних джерел засобів до існування):

1) дружини (чоловіка);

2) дітей, братів, сестер й онуків, які не досягли 18 років або старших від цього віку, якщо вони стали особами з інвалідністю до 18 років (братів, сестер й онуків — за умови, що вони не мають працездатних батьків), а студентів й учнів середніх професійно-технічних закладів і закладів вищої освіти з денною формою навчання — до 23 років;

3) батька, матері;

4) дідуся та бабусі за прямою лінією спорідненості.

Передпродаж! Замовляйте зі знижкою посібник «Припинення трудових договорів у зв’язку зі смертю працівника або роботодавця» від редакції журналу «КАДРОВИК.UA».

Джерело: Фонд соціального страхування України

Матеріали до теми


Мобілізація за новими правилами: Президент підписав Закон
Сьогодні Президент України підписав Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації ...