...
Реєструйся

Електронні гроші для єдинника — табу


ДФСУ в черговий раз підтвердила, що єдинники не можуть проводити розрахунки за допомогою електронних грошей, у тому числі через систему «Web Money»

Адже відповідно до Податкового кодексу, платники єдиного податку I-III груп повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) виключно в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій).

Разом з тим, безготівкові розрахунки — це перерахування певної суми коштів з рахунків платників на рахунки одержувачів коштів, а також перерахування банками за дорученням підприємств і фізичних осіб коштів, внесених ними готівкою в касу банку, на рахунки одержувачів коштів. Ці розрахунки проводяться банком на підставі розрахункових документів на паперових носіях або в електронному вигляді.

Крім того, у разі застосування ФОП електронних грошей існує небезпека сплати податку за ставкою 15%, встановленої до випадків отримання доходу при застосуванні іншого способу розрахунків.

У свою чергу, це підтверджують і фахівці Мінекономрозвитку в листі від 17.09.2013 р № 3112-13/32401-14.

У цьому ж листі Мінекономрозвитку нагадує про Стратегію розвитку інформаційного суспільства в Україні, схваленої розпорядженням КМУ від 15.05.2013 р № 386-р, яка, можливо, до 2020 р дозволить усунути існуючі законодавчі обмеження.

За матеріалами Бухгалтер.ua