...
Реєструйся

Електронний документообіг: пам’ятка для роботодавця від Держпраці


В умовах війни особливого значення для роботодавців набувають нові інструменти, що дають можливість, зокрема, віддалено ухвалювати необхідні рішення з урахуванням тих викликів, які перед бізнесом ставить російська агресія та пов’язані з нею обмеження.

Державна служба України з питань праці (далі — Держпраці) ініціювала створення електронного документообігу в системі управління охороною праці, що сприятиме зниженню навантаження на суб’єктів господарювання.

Відповідний наказ Міністерства економіки України від 28 жовтня 2021 року № 839-21 «Про затвердження Порядку впровадження електронного документообігу в системі управління охороною праці» зареєстрували в Міністерстві юстиції України 11 листопада. Цю дату можна вважати початком цифровізації системи управління охороною праці.

Аналіз стану впровадження Порядку на підприємствах свідчить, що роботодавці недостатньо поінформовані про свої нові можливості.

З метою консультаційної підтримки роботодавців у важкий період воєнного стану Держпраці розробила пам’ятку «Як створити електронний документообіг в системі управління охороною праці».

У пам’ятці зрозумілою мовою викладені основні аспекти щодо:

  • переваг електронного документообігу;
  • алгоритму дій роботодавця в разі прийняття рішення з його впровадження;
  • обов’язків роботодавця.

Вигідна ціна! Великий кадровий комплект 2022 рік. Замовляйте за посиланням.

Джерело: Управління Держпраці у Житомирській області

Матеріали до теми


Як зменшити ризики виникнення теплового стресу на робочому місці : рекомендації роботодавцям
Контролюйте температуру за допомогою інженерних рішень, наприклад: змініть виробничі процеси, де це можливо; використовуйте вентилятори або кондиціонери; використовуйте фізичні бар’єри, ...
Дослідження умов праці за умовами мікроклімату на робочих місцях у літню пору
Вже протягом місяця ми перебуваємо в умовах літньої спеки, яка за даними Українського гідрометеорологічного центру ДСНС України триватиме щонайменше місяць ...
Що входить у поняття «ресурсний стан» і чому він такий важливий
Психосоціальна підтримка працівників має стати пріоритетною частиною загальної політики безпеки і здоров’я на роботі. Системна турбота про психічне здоров’я так ...