...
Реєструйся

Фармацевтична промисловість потрапила до пріоритетних галузей економіки


Кабінет Міністрів України ухвалив рішення внести фармацевтичну промисловість за напрямами виробництва лікарських засобів і медичних виробів до пріоритетних галузей економіки.

Включення фармпромисловості до переліку пріоритетних галузей економіки допоможе залучити державну інвестиційну підтримку виробництв і збільшити кількість робочих місць. Це дасть змогу уникнути колапсу в забезпеченні системи охорони здоров’я лікарськими засобами й медичними виробами, гарантуватиме їхнє безперебійне виробництво й постачання до кінцевого споживача. Населення України матиме доступ до якісних ліків і медвиробів.

«Навантаження на фармацевтичну промисловість зараз є надзвичайно високим. Окрім власне виробництва ліків і медвиробів та забезпечення ними аптек і закладів охорони здоров’я, а отже — пацієнтів, фармгалузь наповнює економіку. Саме тому варто забезпечити стабільність роботи таких підприємств, — наголосив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. — Фармацевтична промисловість — це соціально відповідальна галузь економіки, тому її включення до переліку пріоритетних галузей є важливим кроком».

Читайте також статтю в живому журналі «КАДРОВИК.UA» «Хто може працювати в аптеці».

Джерело: Міністерство охорони здоров’я України

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...