...
Реєструйся

Фірма ввела 4-денний робочий тиждень без скорочення зарплати


На початку березня фірма у Новій Зеландії Perpetual Guardian розпочала 6-тижневий експеримент — всі 200 співробітників стали працювати 4 дні на тиждень, але отримувати зарплату за 5.

Експеримент завершиться в середині квітня, після чого керівництво збере всю статистику і в липні 2018 року оголосить, чи буде 4-денний робочий тиждень прийнятий на постійній основі.

В Perpetual Guardian минуло вже три тижні по новій системі.

Поки співробітники вважають експеримент вкрай вдалим: за їх словами, з’являється більше енергії і бажання працювати.

– Люди думали про те, як провести третій вихідний, як використати його, щоб змінити своє життя. Деякі поверталися в понеділок неймовірно енергійними, – сказала керівник відділу кадрів Христина Бразертон.

– Люди стали більш позитивними, тому що раптово у них знайшовся час робити те, чого вони раніше не робили, – сказав глава компании Ендрю Барнс.

Нововведення позначилося не тільки на настрої, але і на робочому процесі.

– В офісі стало тихіше, люди стали більш сконцентрованими, а спілкування у кулера майже припинилося. Я відчуваю себе краще, коли починаю робочий тиждень. Експеримент був більшим тиском, ніж я припускала. Але зараз я хвилююся, що все закінчиться. Я не знаю нікого, хто хотів би повернутися до старої рутини, – сказала співробітниця Кірстен Тейлор.

Джерело: fakty.ictv.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Період, за який наявна заборгованість з єдиного внеску, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу
Сплата єдиного внеску — це не лише обов’язок платників перед державою, а й захищені соціальні гарантії для кожного. Тож, ненадходження ...